Over Van der Ende

Over Familie van der ENde

Van Der Ende Racing & Fun is een echt familiebedrijf.
De onderneming is in 2002 opgericht door Jaap en Nelly van der Ende en hun twee zoons Jacky en Ricardo.
Inmiddels ligt de bedrijfsvoering volledig in handen van de twee zoons.
De voorliefde voor piepende banden en brullende motoren is de jonge ondernemers met de paplepel ingegoten.
Zij hebben tal van nationale en internationale titels in de wacht gesleept en zijn nog altijd actief in de autosport.

Van Der Ende Racing Inn is een echt familiebedrijf

Korte lijnen, snelle beslissingen en veel persoonlijke aandacht voor de klant: voor de ondernemers achter Van Der Ende Racing Inn zijn dát de sleutelwoorden voor het succes van het bedrijf.

Na de start met hun ouders, staan nu de broers Jacky en Ricardo aan het roer. Met een team van enthousiaste medewerkers zetten zij dagelijks alles in het werk om het hun gasten naar de zin te maken. Een persoonlijke aanpak, een flexibele houding en een perfectionistische inslag typeren de ondernemers achter Van Der Ende Racing Inn. Het uitgangspunt van de broers: ‘Wij zijn pas tevreden als onze gasten dat ook zijn!’

Over van der Ende

Ricardo van der Ende

(1979) mocht zich als elfjarig jochie al twee keer Nederlands Kampioen Minikart noemen. Bij de junioren werd hij ook Nederlands Kampioen en binnen Karting Formule A werd hij Aziatisch Kampioen en Australisch Kampioen. Bij de Formule Ford 1800 behaalde hij de Nations Cup, het Winterkampioenschap en in 1999 werd hij Wereldkampioen. In 2001 werd hij Europees kampioen Formule Chrysler en in 2004, zijn eerste jaar op het hoogste niveau van de kartsport (de ICC) werd hij Europees en Frans kampioen. In 2007 werd Ricardo Nederlands Kampioen BMW 130i Cup. In 2011 schreef onze Westlander de Nederlandse titel op zijn naam in de GT klasse. In deze BMW M3 schreef Ricardo historie door 4 keer in 6  jaar de Europese titel binnen te halen. Jaren lang heeft Ricardo samen met Prins Bernhard van Oranje-Nassau aan de start gestaan in de nieuwe Ekris BMW M4 GT4. Sinds 2018 rijd Ricardo het meest competitieve GT4 kampioenschap, het frans kampioenschap voor team L'Espace Bienvenue waar hij in 2020 ook hier de titel pakte!

Bekijk hier de race C.V. van Ricardo

Jacky van der Ende

(1976) begon op tienjarige leeftijd met karten en bereikte als junior verschillende malen het erepodium bij het Nederlandse en Europese Kampioenschap. In de Formule A werd hij 3e in het Europees kampioenschap. In 1995 begon Jack in de autosport en werd hij Renault Clio Cup Kampioen. Andere titels die hij op zijn naam bracht, zijn onder meer Engels Kampioen, Wereld Kampioen en Nations Cup Kampioen in de Formule Ford 1800, winnaar van de 24 uur van Nederland voor Prokarts en Winterkampioen in de Formule Renault. Jack heeft bijna in alle klasses van de autosport gereden en is daarin ook erg succesvol geweest, van Renault Megane, Belcar, Porsche supercup, GT’s, Formule Opel, BRL, Supercar Challenge, Formule Palmer Audi, Formule 3 en zelfs Formule 3000. In 2011 werd Jacky Nederlands eerste kampioen ovalracing, deze titel behaalde hij ook in 2012 en 2013. Sinds 2014 tot heden is Jacky vol actief in de Supercar Challenge in auto's variërend van BRL, Seat TCR tot de Ekris BMW M2! 

Bekijk hier de race C.V. van Jacky